Home » Preview: Call of Duty: Modern Warfare 2

Preview: Call of Duty: Modern Warfare 2

Call of Duty: Modern Warfare 2 belooft veel goeds.

Call of Duty: Modern Warfare 2 vindt het wiel niet opnieuw uit, maar het is Call of Duty op zijn best, met ontwikkelaar Infinity Ward die terugkeert naar het roer met strakke vuurgevechten, intense maps en killstreaks (een heleboel killstreaks).

Modern Warfare 2 is het vervolg op Modern Warfare uit 2019, en hoewel er sindsdien verschillende nieuwe delen in de serie zijn geweest, zullen fans van de titel van 2019 zich meteen thuis voelen omdat het vergelijkbaar aanvoelt in termen van tijd om te doden en algemene smaak.

De meer standaard multiplayer zal echter nog steeds comfortabel aanvoelen voor iedereen die eerder een Call of Duty-deel heeft gespeeld. Het is goed gedaan: vuurgevechten zijn bloedstollend en het is het perfecte popcornspel, iets dat je kunt oppakken en een beetje kunt spelen zonder je zorgen te hoeven maken over een constant veranderende meta of competitieve inzetten. Als je er wat dieper in wilt duiken, is dat een optie, met modi als Prisoner Rescue, Search and Destroy en Knock Out beschikbaar als je een wat competitiever spel wilt.

In deze meer competitieve spelmodi klinkt de beslissing van Modern Warfare 2 om de nadruk te leggen op geluid duidelijker. De minimap laat geen kleine rode stippen meer oplichten wanneer iemand een niet-uitgeschakeld wapen afvuurt, en voetstappen klinken luider dan voorheen. Ik ben een grote fan – je zult de persoon vaak horen komen om je te vermoorden voordat je ze ziet, wat de gevechten nog spannender maakt als je wordt omringd door het stampen van het vijandelijke team.

Als je iets groters wilt, komt de poging van dit jaar tot grotere gevechten voor de bèta in de vorm van Invasion, die een hoop spelers en AI-tegenstanders binnenhaalt in een veldslag. Als je AI dood krijg je punten, terwijl het vernietigen van voertuigen en spelers je een hogere premie geeft. Alle kleine beetjes helpen, en Invasion-wedstrijden verliezen nooit het gevoel dat je midden in een veldslag wordt betrapt. De kaart is groter dan een standaard Call of Duty-map, maar wijkt niet te ver af van vertrouwdheid – er zijn nog drie rijstroken om doorheen te vechten en veel verticaliteit. Dat betekent dat het gemakkelijk is om je op een dak te nestelen of door de straten te rennen, afhankelijk van wat je leuk vindt. Het is een heel andere ervaring dan de kleinere modi en omarmt schermutselingen onderweg in plaats van de pure chaos van standaard multiplayer.

Hoewel het spelplan van modus tot modus varieert, blijft de sfeer van Modern Warfare 2 hetzelfde – en is het de grootste overwinning van de shooter. Een eigentijdse militaire esthetiek versmolten met streetwear-cultuur, het is moeilijk om niet het gevoel te hebben dat jij en je team de sterren zijn van een stijlvolle actiefilm – tot leven gebracht met wereldschokkende explosies en een soundtrack van staccato geweervuur.

Als je niet op mensen schiet, ben je waarschijnlijk aan het sleutelen aan de wapens waarmee je uiteindelijk op mensen gaat schieten. Gunsmith 2.0 breidt uit op de versie van Gunsmith uit 2019, en hoewel het onmogelijk is om te zeggen hoe diep deze aanpassing zal gaan omdat het nog in bèta is, zijn de eerste tekenen goed: het is gemakkelijk te zien hoe de bijlagen die je op een wapen plaatst, de prestaties zullen veranderen , en er is een verscheidenheid aan verschillende hulpstukken om mee te spelen.

Met Modern Warfare kun je geweren omzetten in andere configuraties: de Holger-36 in Modern Warfare is een MG36 die je kunt omschakelen naar bijvoorbeeld een G36, terwijl een MP5 opnieuw kan worden geconfigureerd naar een MP5K of MP5 SD. Op dit moment laat Gunsmith 2.0 je de ontvanger van een pistool wisselen, waardoor het effectief verandert in een heel ander pistool terwijl je veel van de attachments behoudt, maar het is nog niet zeker hoeveel je met de wapens kunt spelen. Op dit moment ziet het er positief uit en er zijn tal van verschillende opties voor spelers om hun uitrustingen aan te passen en te perfectioneren.

Dat gezegd hebbende, voelt Modern Warfare 2 aan als het gepolijste ideaal van alles wat je zou verwachten, en de bèta heeft een dwingende reden gegeven om in te kopen wanneer de game op 28 oktober wordt gelanceerd.

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: