Home » Review: Resident Evil Village: Winters’ Expansion

Review: Resident Evil Village: Winters’ Expansion

De Winters’ Expansion voor Resident Evil Village is een must-buy voor fans van het basisspel.

Zonder het einde van Village te verpesten, eindigde het verhaal op een manier die een aantal grote, interessante vragen opriep over de toekomst van Resident Evil. Vanaf het begin heeft de serie nooit een enkele hoofdrolspeler opgeëist, maar in de toekomst leek het erop dat Ethan’s dochter Rose een belangrijk personage zou worden voor de franchise en welke verhaalrichting een potentiële Resident Evil IX ook zou kunnen volgen. De Shadows of Rose DLC biedt de eerste kans om als Rose te spelen en tegelijkertijd een kleine leemte in het verhaal op te vullen die aantoonbaar niet gevuld hoefde te worden. Zelfs met een enigszins goedaardig verhaal heeft Shadows of Rose echter een solide, gecondenseerde Resident Evil-ervaring die het ontdekken waard is.

De details van hoe zijn uiteindelijk onbelangrijk, maar in Shadows of Rose krijgt Rose de kans om het dorp opnieuw te bezoeken waar haar vader doorheen raasde om haar te redden. Ze is er niet persoonlijk, maar verkent eerder herinneringen aan de locatie met behulp van haar capaciteiten. Resident Evil geaard noemen zou onnauwkeurig zijn, maar omdat Rose herinneringen verkent in tegenstelling tot een echte locatie, zijn er mogelijkheden om een ​​meer dromerige en uiteindelijk vreemdere ervaring te creëren dan games uit het verleden. Rose springt onmiddellijk tussen locaties op basis van het verhaal en een toch al onzekere setting wordt nog onvoorspelbaarder op een manier die het enger maakt.

Je bestuurt Rose ook vanuit third person perspectief. Het perspectief is typisch voor Resident Evil, maar om locaties vanuit Village achter Rose’s rug om te verkennen voelt verrassend nieuw. Ik geef de voorkeur aan mijn Resident Evils in de derde persoon (hoewel ik wel geniet van de nieuwigheid van 7 en het eerstepersoonsperspectief van Village) en de wereld van achter Rose’s schouders zien is goed geïmplementeerd.

Lady Dimitrescu verschijnt helaas niet in het spel, maar het opnieuw verkennen van haar kasteel (met veel paden geblokkeerd en deuren op slot) is een enge sensatie, vooral met Rose’s vaardigheden. Rose gebruikt een pistool en een jachtgeweer, maar is geen bijzonder bekwame vechter. Ze gebruikt uiteindelijk haar vaardigheden om vijanden te vertragen, wat goed werkt met Resident Evil-opnamen, omdat je headshots met minder urgentie kunt opstellen. Het belangrijkste gebruik van haar krachten is echter dat ze de bloemen kan vernietigen met spreidende ranken die het kasteel van een afstand hebben geïnfecteerd. Tussen het fotograferen van schimmelwezens met beperkte munitie, vond ik het leuk om de puzzels op te lossen over hoe je deze bloemen kunt bereiken om nieuwe paden te openen.

 

Rose bezoekt ook House Beneviento, waar de meest angstaanjagende momenten van Village (en misschien wel alle Resident Evil’s) hebben plaatsgevonden. Gezien de recente erfenis van House Beneviento, is het geen verrassing dat dit het engste en meest interessante deel van de DLC is. Rose moet puzzels oplossen zonder haar inventaris (zoals haar vader deed voor haar) en komt mannequins tegen die alleen bewegen als je er niet naar kijkt. De mannequins zouden niet logisch zijn in een typisch Resident Evil, maar in deze droomachtige, geheugenwereld fungeren ze als enkele van de meest angstaanjagende vijanden van de serie. Ik was dankbaar om langs deze gruwelijke maar indrukwekkende vijanden te gaan.

Als ik dieper zou duiken, zou ik belangrijke verhaalbeats onthullen, die geen van alle opvallen als een belangrijk hoogtepunt, maar ik vond het leuk om meer over Rose te leren, locaties uit Village opnieuw te bezoeken met een nieuw perspectief (zowel letterlijk als figuurlijk) en meer context te krijgen over haar rol in het universum. Gezien haar potentiële belang in de toekomst, neem ik aan dat Shadows of Rose een ervaring zal zijn die het waard is om te spelen, maar ik zou niet zo ver gaan als het verplichte lectuur noemen. Voor iets meer abstracts en gericht op horror in de wereld van Resident Evil, is Shadows of Rose het ontdekken waard.

 

Summary
Als pakket is de Winters' Expansion een noodzakelijke aanvulling voor elke Resident Evil-fan. De toegevoegde inhoud voor Mercenaries is slechts de verleiding die nodig is voor nieuwe spelers om de uitdagingen van de modus aan te gaan (of een beloning voor degenen die al hebben), en het verhaal van Rose is een perfecte afsluiting van de Ethan Winters-saga. Persoonlijk kan ik de third person-modus nemen of verlaten, maar het is toch een leuke toevoeging. Ik ben zeker geïntrigeerd door het vooruitzicht van waar de serie heen zal gaan en zou een terugkeer naar het dorp van harte aanbevelen als een noodzakelijke bestemming terwijl je wacht op de Resident Evil 4 Remake.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: