Home » Control 2 zit momenteel in de conceptfase

Control 2 zit momenteel in de conceptfase

De ontwikkeling van Control 2 moet nog gaan starten, maar wordt nu al uitgedacht.

Remedy Entertainment heeft een nieuwe deal aangekondigd met uitgever 505 Games om Control 2 samen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Het nieuws gaf ook inzicht in de ontwikkelingsstatus van het vervolg.

Volgens een persbericht bevindt Control 2 (ooit bekend als Codename Heron) zich momenteel in de conceptfase en wordt gebouwd in Remedy’s eigen Northlight-engine. De game zal beschikbaar zijn op PlayStation 5, Xbox Series X/S en pc. Remedy zal de pc-versie publiceren, terwijl 505 de console-releases van de game zal afhandelen. Control 2 heeft geen release-venster, maar Remedy heeft wel een stukje concept art uitgebracht, hieronder gepost.

In het persbericht staat ook dat het ontwikkelbudget van Control 2 aanvankelijk 50 miljoen euro bedroeg. Remedy en 505 zullen de marketing- en ontwikkelingskosten gelijk verdelen, evenals de inkomsten die door de release worden gegenereerd. Remedy behoudt echter het volledige eigendom van de Control IP. Het persbericht onthult ook dat de eerste Control meer dan 3 miljoen exemplaren heeft verkocht sinds de lancering in 2019.

“We zijn verheugd om onze samenwerking met Remedy te verdiepen en samen het succesverhaal van Control voort te zetten”, zeggen Rami en Raffi Galante, co-CEO’s van Digital Bros Group/505 Games. “… Controle is de grootste investering die 505 Games ooit heeft gedaan, dus het heeft een speciaal plekje in ons hart. We zijn de hele spelersgemeenschap dankbaar die ervoor heeft gezorgd dat Control zo’n langdurige en geliefde game is geworden, en we zijn nog enthousiaster om Control 2 uit te brengen.”

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.