Home » Respawn Entertainment opent nieuwe studio gericht op Apex Legends

Respawn Entertainment opent nieuwe studio gericht op Apex Legends

Respawn Entertainment heeft zijn derde studio geopend.

De ontwikkelaar, eigendom van EA, maakte dit nieuws vandaag bekend en verklaarde dat deze nieuwe studio is gevestigd in Madison, Wisconsin, en wordt geleid door “ervaren AAA Battle Royale- en FPS-ontwikkelaars”, aldus een persbericht. Deze in Madison gevestigde studio zal zich voornamelijk richten op het maken van content voor Respawn’s battle royale FPS, Apex Legends.

Hieronder staat een verklaring over de opening van de studio van Daniel Suarez, de senior vice president of operations bij Respawn:

We zijn ongelooflijk verheugd om aan te kondigen dat het Apex Legends-team bij Respawn zijn ontwikkelingsteam zal blijven versterken met de introductie van een gloednieuwe studiolocatie in Madison, Wisconsin onder leiding van veteraan uit de industrie Ryan Burnett.Ryan is een buitengewone leider met een bewezen staat van dienst in live-servicegames en als een pijler in de enorme game-ontwikkelingsgemeenschap in Madison in het Midwesten. Met bijna twee decennia ontwikkelingservaring bij plaatsen als Raven Software en Epic Games, heeft Ryan een geschiedenis van het inspireren van het soort creativiteit en innovatie in zijn teams dat de basis vormt van games als Apex Legends.

We zijn er sinds de eerste dag van overtuigd dat Respawn geen unieke locatie is, maar een mentaliteit: wanneer gepassioneerde en getalenteerde mensen creatieve vrijheid hebben, zullen ze het onverwachte bereiken. Deze visie hielp ons met succes uit te breiden naar Vancouver in 2019, en naarmate de werkplek evolueerde, hielp het ons om te blijven werken met het beste dat de gamesindustrie te bieden heeft, of het nu op kantoor, op afstand of hybride is. We zien die Respawn-mentaliteit weerspiegeld in Madison, dat zichzelf heeft gecementeerd als een van de geweldige game-ontwikkelingssteden, niet alleen in de Verenigde Staten maar in de hele wereld. Daarom hebben we nauw samengewerkt met en waarderen we de hulp van de Wisconsin Economic Development Corporation (WEDC) om de groei van de studio in Madison mogelijk te maken.

In wezen vertegenwoordigt deze uitbreiding de inzet van Respawn om samen te werken met de meest bekwame, nieuwsgierige en creatieve geesten in de branche. Nu we net zijn 4e verjaardag hebben gepasseerd, is het ons doel om van Apex Legends de première Battle Royale op de markt te blijven maken. Ik kan geen betere toevoeging bedenken dan de enorm getalenteerde ontwikkelaars in Madison die samenwerken met onze teams in Los Angeles en Vancouver om ons te helpen vorm te geven aan wat er daarna komt.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: