Home » Review: Detective Pikachu Returns

Review: Detective Pikachu Returns

Detective Pikachu Returns is een opwindende en grappige terugkeer van de dwaze detective.

Meer dan zeven jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met de sarcastische, koffieverslaafde Detective Pikachu op de 3DS. Sindsdien heeft deze norse privédetective de hoofdrol gespeeld in zijn eigen grote bioscoopbewerking, ingesproken door niemand minder dan Ryan Reynolds. Het vervolg, Detective Pikachu Returns, pakt de draad weer op en neemt ons mee op een nieuw avontuur.

Het verhaal begint met de diefstal van een kostbare edelsteen en leidt het dynamische duo, Tim en Pikachu, door de straten van Ryme City en de mysterieuze Denis Mansion. Het spel richt zich op jongere spelers, maar bevat voldoende komische opluchting en terzijdes om ook oudere spelers te vermaken.

Detective Pikachu Returns biedt een mix van eenvoudige meerkeuzevragen, nauwkeurig onderzoek van scènes en vermakelijke gesprekken met een verscheidenheid aan Pokémon. Hoewel het spel niet uitdagend is voor ervaren mystery-gamers, is het ontworpen om jongere spelers te betrekken.

Het mysterie groeit al snel uit tot een groter en opwindender avontuur, waarbij louche praktijken en pogingen om een wig te drijven tussen mensen en Pokémon centraal staan. De zoektocht naar Harry Goodman, Tims vermiste vader, vormt de rode draad door het verhaal.

Detective Pikachu Returns introduceert nieuwe gameplay-elementen, zoals het berijden van verschillende Pokémon en het oplossen van snelle QTE-secties. Deze toevoegingen helpen om de herhaling enigszins te doorbreken.

Helaas is de grootste tekortkoming van Detective Pikachu Returns de grafische presentatie. Ondanks de overgang naar de Switch, voelen de personages en omgevingen saai en levenloos aan. Het spel had kunnen profiteren van meer kleur en detail om de wereld tot leven te brengen.

In termen van gameplay, blijft Detective Pikachu Returns trouw aan zijn voorganger, met de bekende mix van onderzoek, gesprekken en keuzes maken. De herhaling is echter onvermijdelijk, en sommige spelers kunnen zich vervelen.

Ondanks deze minpunten, slaagt Detective Pikachu Returns erin om een charmante ervaring te bieden voor zowel jongere als oudere spelers. Het verhaal is innemend en de interacties tussen Tim en Pikachu zijn vermakelijk.

Summary
Detective Pikachu Returns levert meer van wat ons de eerste keer vermaakte, met een innemend en opwindend verhaal boordevol plezier en lichtzinnige dwaasheid. Hoewel de herhaling enigszins onvermijdelijk is, en de grafische presentatie tekortschiet, biedt het spel een vermakelijke reis voor zowel jonge als oudere spelers.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: