Home » Review: Prince of Persia: The Lost Crown

Review: Prince of Persia: The Lost Crown

The Lost Crown herdefinieert de franchise met een gedurfde terugkeer naar vorm en presenteert spannende Metroidvania-gameplay.

Als kind was ik een groot fan van de Prince of Persia-videogameserie, vooral van de 3D-iteraties zoals Sands of Time en Warrior Within. Mijn initiële scepsis ontstond toen Ubisoft aankondigde dat het de lang verloren gewaande franchise nieuw leven zou inblazen met Prince of Persia: The Lost Crown, een 2,5D side scroller die teruggrijpt naar de formule van de oudere Prince of Persia-games uit de jaren 90.

Na 30 uur het verhaal van de nieuwe Prince of Persia te hebben gespeeld, kan ik met vertrouwen zeggen dat ik onder de indruk ben van de richting die Ubisoft heeft gekozen en oprecht hoop op een vervolg met dezelfde structuur en hetzelfde format.

Dit recente deel van de populaire franchise is een epische Metroidvania die de concurrentie aangaat met titels als Hollow Knight en Metroid Dread, waarbij het uitblinkt in gevechten en wereldontwerp. De Montpellier-divisie van Ubisoft, bekend van de uitzonderlijke platformgame Rayman Legends, heeft met hun platformervaring een avontuur gecreëerd dat niets minder dan geweldig is.

In The Lost Crown stap je in de schoenen van Sargon, lid van de elitegroep krijgers genaamd de Immortals. Het verhaal draait om de cruciale missie om de ontvoerde Prins van Perzië te redden, wat de spelers leidt naar de mysterieuze berg Qaf, waar de tijd zijn natuurlijke loop niet volgt. De verhaallijn is charmant, vol mysterie en bedrog, met overtuigende acteerprestaties die de personages tot leven brengen.

De gevechten in The Lost Crown bieden verrassende diepgang met een combinatie van twee zwaarden, een boog, Tijdkrachten en Athra Surges. Athra Surges voegen unieke vaardigheden toe aan het arsenaal en kunnen worden aangepast voor verschillende speelstijlen. Het toevoegen van Time Powers stelt spelers in staat om creatieve combo’s uit te voeren, waardoor gevechten met vijanden en eindbazen intens en strategisch worden.

De overgang naar het Metroidvania-formaat wordt geprezen, waarbij het wereldontwerp en de kaartindeling naadloos in elkaar overgaan. De toevoeging van het Memory Shards-mechanisme, waarmee spelers screenshots kunnen maken van onbereikbare locaties voor latere referentie, vermindert de frustratie bij het verkennen. De platformactie is vloeiend en bevredigend, met toenemende complexiteit naarmate het spel vordert.

Prince of Persia: The Lost Crown is een verbluffende Metroidvania die de franchise nieuw leven inblaast en naarmate je meer speelt, alleen maar beter wordt. De zorgvuldig ontworpen platformactie en spannende gevechten maken het moeilijk om de game neer te leggen. Het boeiende verhaal en de goed ingesproken personages dragen bij aan de levendige ervaring van Mount Qaf.

Summary
Als fan van de lang verloren gewaande serie ben ik nu overtuigd van de keuze voor een 2,5D side scroller en geloof ik dat dit de toekomst van de serie zou moeten zijn. Prince of Persia: The Lost Crown is zonder twijfel de beste game van Ubisoft in jaren.
9
Super

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: