Home » Preview: Rain of Reflections

Preview: Rain of Reflections

Op 4 oktober verschijnt Rain of Reflections. In deze preview lees je of de game iets voor jou is.

Rain of Reflections is een sfeervol, dystopisch avonturenspel. De turn-based strategische confrontaties zijn uniek gecentreerd rond een motivatiemonteur. Elke beweging en keuze van de speler is permanent en heeft gevolgen voor de wereld en zijn personages.

Allereerst wil ik het hebben over de gameplay als een mix van point and click, een “kies je eigen antwoorden” en een turn-based tactisch spel. Het klinkt raar, althans dat dacht ik toen ik het las, maar het werkt echt. Een mechanic die ik erg leuk vind, is het feit dat je keuzes als het gaat om praten met NPC’s terug kunnen komen als je eenmaal in een “confrontatie” bent, ook bekend als het turn-based tactische deel van het spel. De game bereikt dit door Wilona te laten verwijzen naar wat er eerder is gebeurd wanneer ze elkaar probeerden te praten of de oppositie naar beneden.
Hoewel ik het technisch gezien zelf niet heb kunnen uitproberen, vond ik het leuk dat je teamgenoten op het slagveld kunt achterlaten, als je daarvoor kiest. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat Luca niet langer bij ons is in het verhaal en niet langer een bruikbare metgezel is. Hoe dit de game verder beïnvloedt, weet ik niet zeker, maar het lijkt tot nu toe een erg coole mechanic.
Nu moet ik even de advocaat van de duivel spelen, omdat niet alles in Rain of Reflections perfect is. Allereerst, en het belangrijkste probleem dat ik tijdens het spelen tegenkwam, was de hoeveelheid vertragingen en frame drops. Begrijp me niet verkeerd, het is verre van onpeelbaar, maar krijgt opeens een daling van de framesnelheid, tot een paar seconden per seconde gedurende vijf seconden per keer dat je speelt afleidend.

Bovendien voelt de game nog niet helemaal af. Er zijn verschillende animaties die verre van soepel zijn, bijvoorbeeld wanneer je je omdraait tijdens het lopen en wanneer je sluipt tijdens confrontaties. Bovendien zijn de gezichtsanimaties verre van perfect, omdat de lippen niet synchroon zijn en de hoofden niet echt passen bij de lichamen waarop ze zijn bevestigd.

Rain of Reflections heeft veel potentie. Ik wil meer spelen om erachter te komen wat er daarna met Wilona gebeurt. De gameplay is echt goed, en de tijd vloog zeker sneller voorbij dan ik kon denken. Bovendien lijkt het verhaal tot nu toe interessant, en ik wil absoluut zien hoe de game verder gaat. Ja, er zijn enkele problemen met de verlaging van de framesnelheid en enkele rare animaties, maar het is geen game breaking. Het is echter een beetje vervelend.

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.