Home » Preview: Hyper Scape

Preview: Hyper Scape

Hyper Scape is Ubisoft’s nieuwste telg in het battle royale-genre dat zich wil onderscheiden van alle andere games door de focus te leggen op snelheid en mobiliteit.

Hyper Scape  is gratis te downloaden en te spelen, net zoals Warzone of Fortnite, maar in plaats van de 100 spelers verschillende vaardigheden van de game aan te bieden op basis van hun gekozen personages, begint iedereen op een gelijk speelveld, zonder vaste uitrustingen of iets anders dan een wapen om mee aan te vallen. Er zijn echter speciale vaardigheden beschikbaar, maar spelers zullen de kaart moeten doorzoeken en ze moeten oppakken, net als hun wapens. Deze power-ups variëren van ongelooflijk nuttige vaardigheden zoals het direct kunnen oproepen van een muur tussen een speler en zijn tegenstanders tot minder praktische, meer vermakelijke krachten, zoals het vermogen om in een gigantische stuiterende bal te veranderen.

De bèta had twee spelmodi die ik kon uitproberen: Crown Rush en Dark Haze. Crown Rush heeft teams van drie man die strijden met andere squadrons om de laatste te zijn of de kroon te veroveren. Dark Haze is een beperktere, langzamere solo-modus met minder hacks en wapens en een mist die de kaart bedekt, waardoor het moeilijk te zien is. Geen kroon in deze, je moet gewoon de laatste zijn die staat. Dark Haze lijkt precies het tegenovergestelde te zijn van waar Hyper Scape voor gaat en het was gewoon niet zo leuk als Crown Rush. Hyper Scape is op zijn best wanneer jij en je vrienden snel andere squadrons verplaatsen, coördineren en uitschakelen.

Wat zijn hacks? Nee, ik heb het hier niet over aimbot, ik heb het over de vaardigheden die je avatar kan oppikken en gebruiken, zoals genezing, bepantsering, rond stuiteren in een beschermde bal, teleportatie, onzichtbaarheid en meer. Deze zijn echt leuk en ik vind het leuk om elke vaardigheid die ik tegenkom te gebruiken zonder een specifiek personage te hoeven zijn. Je kunt er twee op elk moment hebben en ze hebben snelle afkoeltijden, dus zorg ervoor dat je ze gebruikt.

Dit is een spel dat zich richt op mobiliteit. Het doet me denken aan Apex Legends, maar steeg tot 11, met de nadruk op parkour en gevarieerde bewegingsmogelijkheden. Er is geen valschade, je krijgt een dubbele sprong en de kaart is één grote stad. Je rent door gebouwen en op zoek naar buit en spelers om te doden. Ik hou van het uiterlijk van de stad, Neo Arcadia genaamd. De felle kleuren en torenhoge gebouwen doen fantastisch werk om Hyper Scape te helpen onderscheiden van een breed publiek.

De omgeving is niet de enige manier waarop Hyper Scape een beetje anders is. De hoofdmodus heet niet voor niets Crown Rush. Wanneer u bij het laatst beschikbare gebied komt, verschijnt er een kroon. Als iemand erin slaagt de kroon te pakken en 45 seconden te overleven, winnen ze. Het maakt niet uit hoeveel mensen er nog over zijn. Dit is een interessante wending in de Battle Royale-formule, ook al komt het in het algemeen neer op het doden van alle anderen. Er is tenminste nog iets anders om je zorgen over te maken.

Hyper Scape heeft geen cirkel zoals andere Battle Royales. In plaats daarvan wordt de stad opgesplitst in verschillende zones en die zones worden in de loop van de tijd vernietigd, te beginnen met de buitenranden en werken binnen welke grenzen de speler kan gaan. Het werkt op dezelfde manier als een cirkel, maar ik denk dat het visueel interessanter is. Wanneer de zone waarin je je bevindt wordt vernietigd, krijg je een waarschuwing en een markering die je vertelt waar de dichtstbijzijnde veilige zone is. Je ziet ook dat de zone in de loop van de tijd wordt. Net als in een cirkel bij andere games, raak je in deze vervallen zones gewond.

Naast dit alles voegt Ubisoft ook Twitch-integratie toe. Wat betekent dit voor jou als speler? Mensen die je wedstrijd op Twitch bekijken, kunnen stemmen op een evenement dat het spel voor een beperkte tijd zal veranderen. Dit kan onder meer gewichtloosheid, oneindige munitie of een extra sprong zijn. Zero gravity is mijn favoriet. Ik vond het geweldig om over gebouwen te springen om snel rond de map te bewegen. Je moet echter voorzichtig zijn, want explosies zullen je laten wegvliegen.

Iets anders dat Hyper Scape onderscheidt, is hoe het upgraden van wapens en hacks werkt. In plaats van alleen versies van een hoger niveau te vinden, kun je ze ook fuseren. Dus als je een Hexfire hebt en een andere op de kaart ziet, kun je deze in de jouwe fuseren om een ​​bonus te krijgen voor schade of munitie. Deze zijn belangrijk voor de endgame, waarbij je elke voorsprong wilt hebben die je over je tegenstander kunt krijgen.

Op zo’n vroeg moment in de levenscyclus van een battle royale is het onmogelijk om te zeggen of de game zal worden omarmd of gemeden door de community. Hyper Scape biedt genoeg variatie en opties zodat spelers zeker tientallen uren zullen genieten om de beste combinatie van krachten en wapens te vinden, de kaart is groot genoeg om veel verschillende manieren te bieden om vijandelijke ontmoetingen te benaderen, en de gameplay is zo solide zoalals spelers zijn gewend van een Ubisoft-titel. Omdat de game bij de lancering gratis te spelen is, zal het waarschijnlijk niet ontbreken bij spelers, maar alleen de tijd zal uitwijzen of ze lang genoeg blijven hangen om  Hyper Space een andere veel voorkomende naam te maken.

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: