Home » Nieuwe Star Wars-game afkomstig van Ubisoft en Lucasfilm Games in de maak

Nieuwe Star Wars-game afkomstig van Ubisoft en Lucasfilm Games in de maak

Ubisoft werkt samen met Lucasfilm Games aan een nieuwe Star Wars-game.

Vandaag kondigde Ubisoft een samenwerking aan met de nieuw opgerichte Lucasfilm Games om een ​​verhalend, open-wereld Star Wars-avontuur te creëren. Dit was een bijzonder drukke week voor Lucasfilm Games, aangezien de nieuwe Star Wars-banner op maandag voor het eerst werd onthuld. Gisteren hebben Bethesda en Machine Entertainment een aankomende Indiana Jones-game onthuld, en nu kunnen Star Wars-fans zich opgewonden afvragen wat Ubisoft in petto heeft voor het iconische merk.

“De uitgebreide Star Wars-kennis is een ongelooflijke bron van inspiratie voor onze teams”, zegt Ubisoft CEO Yves Guillemot in een persbericht. “Dit is het begin van een langdurige samenwerking met Disney en Lucasfilm Games, en we zijn verheugd om nauw samen te werken om voort te bouwen op de ongelooflijke erfenis van Lucasfilm om een ​​spel te maken waarvan we weten dat Star Wars-fans er dol op zullen zijn.”

De makers van The Division-franchise, Massive Entertainment, zullen het project leiden. En de toevoeging van de in-house Snowdrop-engine van het team zal een grote rol spelen in de ontwikkeling van de nieuwe game. Het blijft echter onduidelijk of het nieuwe Star Wars-project de online multiplayer-elementen van The Division zal delen. “Ubisoft heeft een uniek talent voor het creëren van meeslepende werelden, dus we zijn verheugd om met hen aan dit project te werken”, zegt Douglas Reilly, vice-president van Lucasfilm Games. “Samen delen we een visie voor het soort originele verhalen dat we willen vertellen met onze spelers in dit uitgestrekte melkwegstelsel. Ze hebben de creativiteit, ervaring en het begrip van de gemeenschap om ontzagwekkende authenticiteit, diepgang en innovatie aan deze nieuwe Star Wars-game te geven.”

In 2013 tekende Electronic Arts een 10-jarige deal met Disney voor Star Wars-exclusiviteit. Maar nu Lucasfilm Games naast deze andere partnerschappen is aangekondigd, lijkt het veilig om aan te nemen dat Disney zijn overeenkomst met EA in 2023 niet zal verlengen. Desalniettemin bevestigde EA haar toewijding om de komende jaren boeiende Star Wars-ervaringen te creëren.

In een verklaring aan Game Informer vertelt een vertegenwoordiger van EA ons: “We zijn trots op onze langdurige samenwerking met Lucasfilm Games, die de komende jaren zal voortduren. Onze getalenteerde teams hebben enkele van de meest succesvolle games in de geschiedenis van de Star Wars-franchise gemaakt, waaronder Star Wars Jedi: Fallen Order, Star Wars: Battlefront, Star Wars: Galaxy of Heroes en Star Wars: Squadrons. We houden van Star Wars en kijken ernaar uit om nog meer spannende Star Wars-ervaringen te creëren waar spelers van kunnen genieten.”

Wat betreft de aankomende game van Ubisoft, de releasedatum is niet bekend, hoewel het waarschijnlijk zal zijn nadat EA’s Star Wars-exclusiviteitsovereenkomst in 2023 afloopt. Extra details over de open wereld, de centrale verhaallijn en de gameplay-loop zijn ook niet bekendgemaakt. Desalniettemin verzekert Julian Gerighty, creatief directeur van Massive Entertainment: “Dit is een overlevering waar we van houden, en we willen het recht doen met een spel en verhaal dat zowel levenslange als nieuwe fans op een meeslepende en uitstekende reis brengt die bij zal blijven ze jarenlang.”

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.