Home » Er komen meer PlayStation-games naar de PC

Er komen meer PlayStation-games naar de PC

Sony gaat meer PlayStation-games uitbrengen voor de PC, te beginnen met Days Gone.

Terwijl Xbox al jaren de kloof overbrugt tussen console en PC vanwege de zakelijke paraplu van Microsoft, heeft het PlayStation-kamp grotendeels vastgehouden aan zijn wapens wat betreft zijn console-exclusieve line-up.

Net als Sony’s standpunt over backwards compatability, lijkt het erop dat het van gedachten verandert over de aanwezigheid van een PC, iets waar fans van verhalen al getuige van zijn geweest met de PC-poorten van Horizon Zero Dawn en Death Stranding. Dus wat nu? Te beginnen met Days Gone zullen meer PlayStation-titels de sprong naar de PC maken, aldus CEO van Sony Interactive Entertainment Jim Ryan.

In een recent interview met GQ Magazine opende Ryan iets meer over de impact van COVID-19 op de nieuwe generatie, VR-verbeteringen voor de PlayStation 5 en meer over het overbruggen van de kloof tussen consoles en PC.

Toen hem werd gevraagd “wat er veranderd” was met betrekking tot Sony’s standpunt om console en PC gescheiden te houden, antwoordde Ryan dat het een paar factoren waren die een rol speelden. “We bevinden ons nu begin 2021 met onze ontwikkelingsstudio’s en de games die ze maken in betere staat dan ooit tevoren”, onthulde de CEO. “Vooral vanaf de tweede helft van de PS4-cyclus hebben onze studio’s een aantal prachtige, geweldige games gemaakt. Er is een mogelijkheid om die geweldige games aan een breder publiek bloot te stellen en de economische aspecten van game-ontwikkeling te erkennen, die niet altijd eenvoudig zijn. De kosten van het maken van games. games gaan met elke cyclus omhoog, omdat het kaliber van de IP is verbeterd. Ook is ons gemak om het beschikbaar te maken voor niet-console-eigenaren toegenomen. Het is dus een vrij eenvoudige beslissing voor ons om te nemen.”

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.