Home » Saturnalia is een survival horror-game

Saturnalia is een survival horror-game

Saturnalia verschijnt binnenkort.

Saturnalia is een opkomende indie-survivalhorror met een van de meest interessante visuele stijlen die ik in een minuut in het genre heb gezien.

Saturnalia, ontwikkeld door de in Italië gevestigde studio Santa Ragione, is sterk beïnvloed door de folklore van Sardinië, Italië, en geïnspireerd door Italiaanse Giallo-horrorfilms (meestal meer horror-achtige mysteriethrillers). Daarin bestuur je vier verschillende personages, allemaal verbonden via een mysterieuze verhaallijn die teruggaat naar de ‘spookachtige tradities’ van een oud dorp.

“Het dorp zelf is een uitgebreid doolhof zonder twee herhalingen die precies hetzelfde zijn – je zult mysteries van het spel grotendeels ongeleid moeten verkennen en oplossen”, leest de website van het spel. ‘Sterf, en kijk hoe het dorp zichzelf herconfigureert in een nieuwe vorm. Los puzzels op en open snelkoppelingen naar nieuwe gebieden met tools en items die je onderweg tegenkomt, ontgrendel elk stukje van het verhaal met verschillende personages, elk geschikt voor een ander aspect van verkenning en onderzoek.

Dat klinkt allemaal geweldig, maar de unieke kunststijl van Saturnalia maakt me het meest enthousiast. Het is als een mix van stop-motion en schetsboek, die eruitziet alsof het zich goed leent voor de horrorelementen van de game.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: