Home » 17-jarige opgepakt na hack Rockstar en Uber

17-jarige opgepakt na hack Rockstar en Uber

Een 17-jarige Engelse jongen is opgepakt als verdachte in de Rockstar- en Uber-hack.

Tot op heden houd Rockstar Games nog steeds hun lippen stil omtrent GTA VI. Afgelopen week verscheen er toch wat nieuws omtrent deze titel. Door een hack werden er meerdere beelden gelekt van de nog vroege ontwikkelversie.

De politie in Londen heeft in samenwerking met de FBI, een 17-jarige jongen opgepakt in Oxfordshire die zowel te maken heeft met het hack achter GTA VI als een eerdere hack bij Uber. De arrestatie werd gedaan na onderzoek door de National Cyber Crime Unit. De hacker die die de hack zou hebben verricht, zou op een deal met Rockstar Games uit zijn. Inruil voor geld zou de hacker de beelden niet vrijgeven.

De jongen zou onderdeel zijn van een groep onder de naam Lapsus$. De groep communiceert met elkaar via Telegram waarmee versleutelde berichten verstuurd kunnen worden.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: