Home » Review: Need for Speed Unbound

Review: Need for Speed Unbound

Need for Speed ​​Unbound is niet ver afgedwaald van de fundamenten van Heat uit 2019, maar de gedurfde nieuwe animatiestijl maakt indruk.

Need for Speed ​​is arcaderacen. Of het nu gaat om de originele titels, Underground’s tijdige vertolking van de straatracecultuur of Criterion’s eerste voorbeeldige run, Need for Speed ​​is er geweest, vaak jaar in, jaar uit. Dat is waarschijnlijk de reden waarom sommige gamers op hun hoede zijn voor de serie. Er zijn onderweg wat zwakkere inzendingen geweest en een hele reeks verschillende ontwerpkeuzes die het gevoel hebben gegeven dat Need for Speed ​​niet echt weet wie of wat het is. Met Need for Speed ​​Unbound is Criterion teruggekeerd naar het stuur en heeft daarmee een karaktervolle en creatieve nieuwe richting uitgestippeld voor deze iconische serie.

Unbound herwint dat gevoel van individualiteit dat Need for Speed ​​Underground heeft gecreëerd. Hoewel er nog ruimte is voor veel neonkleuren, heeft Criterion gekozen voor een art direction die de echte wereld vermengt met stripkunst en graffiti. Het werkt. Personages hebben een gedurfde, bijna cel-shaded look, met motion-captured bewegingen die er authentiek uitzien en aanvoelen onder hun geanimeerde buitenkant. Er is een groot aantal aanpassingsopties voor je racer, met een reeks merken om op te gooien, en een aangename reeks opties die niet aan geslacht zijn gebonden. Je krijgt je racer ook redelijk wat te zien, dus deze zijn echt de moeite waard.

Je bent een hoopvolle nieuwe straatracer die opereert vanuit de garage van Rydell. De chagrijnige en vergeetachtige eigenaar laat jou en je partner Yaz hier werken en rondhangen en dit dient als je uitvalsbasis. Vanaf hier kun je je verschillende ritten afstemmen, ze een likje verf geven, een nieuwe bodykit aanbrengen of nieuwe kleding kopen en uitrusten voor je racer. Je komt hier aan het einde van elke dag of nacht terug om je gedeisd te houden en de opgebouwde heat van de politie af te werpen. De zaken gaan echter vrij snel ten kwade, en al snel is de garage van Rydell een spookstad, waar je taxiritten maakt om wat extra geld te verdienen. Hopelijk heb je de racevaardigheden om de zaken om te draaien.

De uitgestrekte kaart speelt zich af in de fictieve stad Lakeview en biedt onderdak aan het autorijden van een stad, evenals de ontmoetingen met straatracers waar u uw geld kunt verdienen. Je doel is The Grand, het grootste race-evenement op de straatracekalender, en je moet vier geschikte auto’s verzamelen voor elk van de verschillende categorieën als je wilt meedoen. Unbound is slim over de manier waarop het straatracen vertegenwoordigt, waardoor de minder –  ahem –  legale aspecten ervan eigenlijk logisch zijn.

Als je deelneemt aan races, verdien je hitte bij de politie. Races met een hoger profiel en die ’s nachts met hogere beloningen verdienen meer warmte, en hoe meer evenementen je achter elkaar probeert te doen, wordt een steeds riskanter voorstel. De hitte wordt aan het einde van een dag gewist en je hebt de mogelijkheid om eventuele winsten te bankieren door halverwege de middag naar een safehouse te gaan en/of wanneer je naar bed gaat. Wanneer je een aantal evenementen hebt voltooid, ben je meteen in een snelle ontsnapping uit de fuzz. Laat je betrappen en je kunt al dat geld vaarwel zeggen. Dit kan soms wreed aanvoelen, maar benadrukt echt de risico’s en beloningsspanning.

Wat geweldig is, is hoe authentiek het voelt. Als de politie je eenmaal uit het oog is verloren, moet je een beetje kat en muis met ze spelen, de verschillende eenheden en hun gezichtsveld verschijnen op de minikaart en geven het een spannende sfeer. Dingen vertragen en verstandig rijden om detectie te voorkomen, is veel leuker dan het klinkt, terwijl je jezelf feliciteert met het te slim af zijn van de donutbrigade. De aanpassingen die zijn aangebracht aan het vergelijkbare systeem in Need for Speed ​​Heat zijn een stuk eerlijker en bij uitbreiding veel leuker.

Of je nu probeert te ontsnappen aan de politie of betrokken bent bij een spannende straatrace, het racen van Unbound zit perfect tussen gespannen en dramatisch. Elk moment is spannend, opwindend en zwaarbevochten, en in tegenstelling tot sommige van de vorige Need for Speeds, heb je nooit het gevoel dat de game je bedriegt. Nogmaals, het streeft naar nauwkeurigheid; de kans dat je vanaf het begin als eerste eindigt, is minimaal en zelfs een voortijdige fout zal je een of twee plaatsen naar beneden halen, maar naarmate je je auto gestaag verbetert, begin je de racers op het podium lastig te vallen. Je kunt er ook een kleine zijweddenschap bij doen als je zelfverzekerd bent, gewoon om wat meer drive aan het rijden toe te voegen.

Een kernonderdeel van Need for Speed ​​Unbound is er goed uitzien, en als je racer er druilerig uitziet, moet je auto bij elkaar passen. Je kunt je auto op allerlei manieren aanpassen en ontwerpen, te beginnen met alle belangrijke dingen onder de motorkap tot en met het kiezen van de elementen van je carrosseriekit. Alles waar je mee zou willen rotzooien, kan, tot aan de remschijven toe. Het is een eenvoudig systeem om te gebruiken, waardoor de rit van je dromen toegankelijk voor je wordt, zolang je maar genoeg geld hebt verdiend. Als je al dat geld eenmaal hebt uitgegeven, is het leuk om te ontdekken dat, of je nu kiest voor een parelmoer verfbeurt of een opvallende wrap, het geen betaalde cosmetica is, en je kunt meerdere verschillende ontwerpen opslaan die je over auto’s kunt overbrengen als je dat wilt. tot.

Er zijn ook de effecten die over de actie worden gelegd, met rook in celschaduw terwijl je afdrijft, lichte sporen terwijl je snel gaat, en graffiti-kronen, vleugels en andere aanpasbare iconografie die opduikt wanneer je een boost activeert. Je kunt tot op zekere hoogte voorkomen dat ze niet naar jouw smaak zijn, maar ik vind ze eigenlijk best leuk naast de andere niet-fotorealistische elementen.

De PC-versie ziet er fantastisch uit en levert een verbluffende 60 fps door de hele stad. Die levendige visuele effecten en de geanimeerde personages maken dit een echt karaktervolle racer, hoewel ze in ieder geval iets verder hadden kunnen gaan. Het speelt ook een beetje veilig in de basis, met een open wereld met de verwachte flitspalen, driftzones en kleine opblaasbare beren om te vinden en te rennen, hoewel die individualiteit nog steeds doorkomt met elementen zoals graffitikunst die je overal kunt vinden stad en voeg toe aan je auto-ontwerpstudio.

De overkoepelende drijfveer om weloverwogen beslissingen te nemen over aan welke evenementen je wilt deelnemen en tegelijkertijd de politie te ontwijken, blijft in het begin net zo leuk en boeiend als wanneer je je op de finale van The Grand richt. Het zou leuk geweest zijn om wat meer variatie in de soorten evenementen te zien, maar het racen is zo goed gewogen dat je het nauwelijks zult merken.

Summary
Criterion is erin geslaagd om een ​​levendige, mooie Need for Speed-game met een hoog octaangehalte te creëren die nieuw leven durft te blazen in een franchise die het hard nodig had. Het is de beste arcaderacer van 2022 en een echt statement van EA en Criterion. Waarom het met zo weinig tamtam naar buiten is geslopen, zal een van de mysteries van het jaar zijn.
9
Super

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: