Home » Sega neemt Angry Birds-ontwikkelaar Rovio Entertainment over

Sega neemt Angry Birds-ontwikkelaar Rovio Entertainment over

Sega heeft aangekondigd dat het Rovio Entertainment, het Finse bedrijf voor mobiele games achter Angry Birds, overneemt.

In een persbericht staat dat Sega alle uitstaande aandelen en opties van Rovio (in totaal € 706 miljoen) zal absorberen in wat wordt bestempeld als een “vriendschappelijke overname”, aangezien de raad van bestuur van Rovio instemt met de overnamevoorwaarden en deze ondersteunt. Deze overname gaat volgende maand van start en zal naar verwachting in het tweede kwartaal van het fiscale jaar 2024 worden afgerond, zodra de nodige antitrustonderzoeken zijn voltooid.

“Van de snelgroeiende wereldwijde gamingmarkt heeft de mobiele gamingmarkt een bijzonder groot potentieel, en het is Sega’s langetermijndoel geweest om zijn expansie op dit gebied te versnellen”, zegt Haruki Satomi, president en groeps-CEO van Sega Sammy Holdings. “Ik voel me gezegend dat ik een dergelijke transactie met Rovio kan aankondigen, een bedrijf dat eigenaar is van ‘Angry Birds’, dat over de hele wereld geliefd is en de thuisbasis is van veel bekwame werknemers die de toonaangevende ontwikkeling en operationele mogelijkheden van het bedrijf voor mobiele games ondersteunen. Historisch gezien heeft Sega, zoals vertegenwoordigd door de ‘Sonic the Hedgehog’-serie, talloze videogametitels uitgebracht op verschillende spelplatforms. Ik ben ervan overtuigd dat, door de combinatie van de merken, karakters, fanbase en bedrijfscultuur en functionaliteit van beide bedrijven,

“Red en Sonic the Hedgehog: twee wereldwijd erkende en iconische karakters gemaakt door twee opmerkelijk complementaire bedrijven, met een wereldwijd bereik dat mobiel, pc/console en daarbuiten omvat”, zegt Rovio CEO Alexandre Pelletier-Normand in een verklaring. “Het combineren van de sterke punten van Rovio en Sega biedt een ongelooflijk opwindende toekomst.”

Rovio is vooral bekend als de maker van Angry Birds, een enorm succesvolle serie mobiele games die sindsdien is uitgegroeid tot een wereldwijd mediamerk. Naast een groot aantal games heeft de serie twee animatiefilms en verschillende tv- en webseries voortgebracht.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.