Home » Europese Commissie keurt overname van Activision-Blizzard door Microsoft goed

Europese Commissie keurt overname van Activision-Blizzard door Microsoft goed

Het heeft even geduurd, maar de Europese Commissie keurt de overname na een uitgebreid onderzoek goed.

Na een “diepgaand” onderzoek heeft de Europese Commissie de voorgenomen overname van Activision-Blizzard door Microsoft goedgekeurd. Het onderzoek begon afgelopen november, waarbij de commissie de mogelijke uitbreiding van Microsoft naar de cloudgamingmarkt als een primaire zorg noemde. Dit was slechts een van de vele obstakels waarmee het bedrijf te maken kreeg, waaronder voortdurende strijd met de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en de Britse Competition and Markets Authority (CMA).

Grofweg samengevat zijn dit de conclusies waartoe de Europese Commissie kwam als resultaat van hun onderzoek:

  • De fusie van Microsoft zou hen geen enkele stimulans geven om te weigeren Activision-Blizzard-games naar Sony-consoles te distribueren.
  • Zelfs als Microsoft Sony die games zou onthouden, zou dat de consolemarkt niet significant schaden.
  • Zelfs vóór de fusie zou Activision zijn games niet beschikbaar stellen op abonnementsdiensten voor meerdere games (bijv. Xbox Game Pass)
  • Als Microsoft Activision-games exclusief zou maken voor hun cloudservice, zou dit de groei van de markt schaden door de concurrentie te verminderen en ook de positie van Microsoft als ontwikkelaar van pc-besturingssystemen verbeteren.

Als reactie hierop heeft Microsoft ingestemd met een gratis licentie waarmee inwoners van de Europese Economische Ruimte elk cloudplatform kunnen gebruiken dat ze willen om alle huidige en toekomstige Activision-Blizzard-games te streamen, evenals een licentie waarmee cloudserviceproviders die kunnen leveren Diensten. De Europese Commissie is zeer tevreden met dit resultaat en stelt: “Deze toezeggingen pakken de door de Commissie vastgestelde mededingingsbezwaren volledig aan en betekenen een aanzienlijke verbetering voor het streamen van cloudgames in vergelijking met de huidige situatie.”

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.