Home » Update: Belangrijke wijzigingen in het aanbod van High Development roepen zorgen op bij FiveM-server eigenaren

Update: Belangrijke wijzigingen in het aanbod van High Development roepen zorgen op bij FiveM-server eigenaren

High Development, een bekende aanbieder van FiveM-producten, heeft recentelijk aangekondigd te stoppen met het aanbieden van one-time payment oplossingen.

UPDATE 18 juni – 06:40
We hebben een reactie ontvangen van High Development, maar de verstrekte informatie was niet volledig juist. High Development heeft aangegeven dat er een vrijblijvend betalingsschema van drie maanden is, waarvan de prijzen nog niet zijn bekendgemaakt. Deze betaling is bedoeld voor support en toekomstige updates/uitbreidingen.

Dit heeft bezorgdheid veroorzaakt onder de eigenaren van FiveM-servers, vooral vanwege de verplichting om over te stappen naar een maandelijks betalingsmodel. Het bedrijf heeft aangegeven dat klanten anders de toegang tot hun product zullen verliezen, wat juridisch gezien niet is toegestaan.

Het probleem ligt in het feit dat wanneer een klant een product afneemt van een extern bedrijf of persoon, er een koopovereenkomst ontstaat. Deze overeenkomst impliceert dat het product destijds is aangeschaft onder de toen geldende voorwaarden. Als een klant dus een product koopt voor een bepaald bedrag met de afspraak dat het een one-time payment betreft, inclusief alle updates, is de verkoper wettelijk verplicht zich aan deze voorwaarden te houden voor alle bestaande klanten. Voor nieuwe klanten kunnen uiteraard andere voorwaarden worden gehanteerd.

Daarnaast heeft de persoon in kwestie geprobeerd klanten van een ander product te dwingen om een nieuw product aan te schaffen, onder het voorwendsel dat het vorige product verouderd is. Dit heeft geresulteerd in het offline halen van de GitHub van het andere product en het forceren van bestaande klanten om over te stappen naar het nieuwere product, genaamd vESX.

 

Het is belangrijk dat externe aanbieders van FiveM-producten zich bewust zijn van de rechten en verplichtingen die voortvloeien uit koopovereenkomsten. Het is essentieel dat bestaande klanten beschermd worden en dat er eerlijke en transparante voorwaarden worden gehanteerd. Snowpixel en andere FiveM-server eigenaren hopen dat High Development deze kwestie serieus zal nemen en passende maatregelen zal treffen om de belangen van hun klanten te waarborgen.

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: