Home » Review: Fiveguard

Review: Fiveguard

Fiveguard is de marktleider in het leveren van anticheatsoftware in FiveM.

Eerder hebben wij al enkele FiveM scripts en MLO’s behandeld. In deze review behandelen wij Fiveguard Anti cheat, deze anti cheat wordt regelmatig bestempeld als een van de beste anti cheats in FiveM. In deze review gaan wij dieper in op deze claims en of deze wel waard zijn.

Alles in deze anti cheat werkt via een online dashboard op hun website. Deze dashboard is overal toegankelijk. In deze dashboard kan je allesnaar smaak instellen en wat het beste is voor je server. In het beginsel is het even leren hoe alles precies in elkaar zit. Maar zodra je dit door hebt is het prima te volgen.

Je krijgt de keuze uit diverse opties voor zowel ESX als QBCore je hebt de volgende opties tot je beschikking:

– VPN
– Logs
– Entity Detection
– Explosions
– Particles
– Permissions
– Safe Events
– EVENTS
– BASIC
– ESX
– QBCore
– Pickups
– Client
– Blacklist
– Vehicles
– Weapons

Iedere optie kan je invullen hoe jij dit wilt als ons eerste voorbeeld pakken wij de optie QBCore. Met deze optie kan je gebruik maken van de standaard QBCore export “qb-core”of je kunt je eigen custom core toepassen “i2g-core”

Zoals eerder aangeven krijg je hier dus de optie om de volgende keus te maken of je op de standaard “qb-core” of je “custom-core” draait. Dit is zeker ene ideale functie dit meer en deels om het feit dat server eigenaren graag hun eigen custom core gebruiken waar en als dat nodig kan zijn. Met ons tweede voorbeeld halen wij ESX erbij ook met deze optie hem je de keus om de standaard es_extended en esx:getSharedObject om je eigen custom ESX scriptnaam en/of Shared Object Event naam.

Als derde en laatste voorbeeld halen wij de explosions te voorschijn met deze optie kan je instellen wanneer een speler gebanned en/of gekicked wordt als hij meerder dan de x aantal tegenstaande explosies. Hiermee bedoel ik als je per ongeluk in een tankstation rijd en een x explosies veroorzaakt dat je hierdoor niet gestraft wordt door de anti cheat. Dit is zeker een fijne en ideale optie. Naast al het bovengenoemde reageert de anticheat ook als je een EULEN MENU gebruikt in Jip en Janneke-taal dit is een menu dat er voor zorgt dat je o.a. hacks en/of cheats kunt uitvoeren in een FiveM-server. Zodra een speler gebanned en/of gekicked wordt door de anti cheat wordt er direct een screenshot gemaakt en deze wordt vervolgens geupload naar de Discord webhook dat jij hebt gemaakt voor deze optie. Dit zodat je altijd bewijs hebt als een speler ingaat op deze ben. Ook kan je hiermee achterhalen of het eventueel ook doot een bug komt dit zodat je dan direct naar de desbetreffende bug kunt kijken en deze kunt fixsen.

Summary
FiveGuard is zeker een anti cheat dat zijn werk doet. De anti cheat is constant in ontwikkeling en blijft patches door pushen voor nieuwe en geupdate EULEN MENU'S. Deze AC heeft zeker een potentie om leiding te worden in de anti cheat industrie. De anti cheat komt in twee vormen een pakket van € 45,- per maand en een pakket van eenmalig € 125,- voor lifetime access. Naast dat deze AC constant in ontwikkeling delen ook andere FiveGuard eigenaren graag hun config met je. Daarnaast geven andere FiveGuard-eigenaren ook regelmatig nieuwe addon's beschikbaar welke je weer kunt gebruiken om zo je AC een betere beveiliging te geven. Mocht je geen geld hebben voor de iets duurdere andere AC's op het internet dan is FiveGuard zeker de moeite waard.
7.5
Goed

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: