Home » Ubisoft onthult toegankelijkheidsfocus van Prince of Persia: The Lost Crown

Ubisoft onthult toegankelijkheidsfocus van Prince of Persia: The Lost Crown

Ubisoft heeft een nieuwe video vrijgegeven voor Prince of Persia: The Lost Crown, gericht op de diverse toegankelijkheidsopties in de 2.5D Metroidvania-game.

De ontwikkelaar benadrukt een inclusieve benadering met standaardopties zoals vergrote tekst en de bewuste afwezigheid van quick time events en kleurgebaseerde feedback. Ondanks senior gameplay programmeur Christophe De Labrouhe’s vermelding dat de game nog steeds uitdagend is, biedt het een scala aan aanpassingsmogelijkheden voor spelers.

De game omvat een ‘High Contrast Mode’ waarin objecten verschillende kleuren hebben, evenals diverse moeilijkheidsniveaus. Daarnaast introduceert het een ‘Guided Mode’, waar spelers tips kunnen ontvangen over de route, en het gebruik van ‘Memory Shards’ om screenshots op de kaart te plaatsen als hulpmiddel.

Prince of Persia: The Lost Crown wordt uitgebracht op 15 januari voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One en Xbox Series X/S, waarbij de toegankelijkheid een focuspunt lijkt te zijn voor een gevarieerde spelervaring.

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.