Home » Early Access Review: Enshrouded

Early Access Review: Enshrouded

Enshrouded betreedt het survivalcrafting-toneel met een indrukwekkend bouwsysteem en sfeervolle wereld, maar worstelt met enkele tekortkomingen en technische problemen.

Enshrouded, een third-person survivalcrafting-game van Keen Games, zet zijn stempel met een indrukwekkend bouwsysteem en een fantasierijke wereld genaamd Embervale. Het overlevingsaspect draait om de Lijkwade, een magische mist die dodelijk is, en terwijl het de kern van de game is, roept het gemengde gevoelens op.

Embervale, met zijn zorgvuldig vormgegeven landschap, biedt een uitgestrekte omgeving vol ontdekkingen, zoals ruïnes, dorpen en ravijnen. Echter, de Lijkwade, bedoeld als onderscheidend element, voegt een beklemmend element toe met beperkt zicht en constante tijdsdruk, wat soms afleidend kan zijn van het plezier van verkennen en bouwen.

Het bouwsysteem in Enshrouded schittert als een van de beste in het genre. Met een Vlamaltaar en constructiehamer kunnen spelers eenvoudig verschillende bouwvormen maken en aanpassen, waardoor het bouwproces intuïtief en krachtig wordt. Het gebruik van het muiswiel voor het selecteren van bouwonderdelen en materialen is slim en doordacht.

Hoewel Enshrouded enkele technische problemen kent, zoals crashes en opslagproblemen, biedt het over het algemeen een behoorlijke prestatie. De gevechten, beschreven als “onhandige zielenachtige” gevechten, voegen een redelijke diepgang toe, maar de variatie en flair in wapens laten te wensen over.

Het spel introduceert speurtochten en NPC-personages die het verhaal en de voortgang bevorderen. Het verkennen van Embervale, het bestrijden van wezens en plunderen dragen bij aan het overlevingsaspect. Echter, de ervaring kan soms eenzaam aanvoelen, zelfs met de aanwezigheid van NPC’s die weinig interactie bieden.

Summary
Enshrouded, ondanks vroege toegang en technische problemen, presenteert zich als een ambitieuze toevoeging aan het survivalcrafting-genre. Het opvallende bouwsysteem, de suggestieve wereld van Embervale en solide gevechten maken het aantrekkelijk voor fans van het genre. Verdere ontwikkeling kan echter nodig zijn om enkele tekortkomingen aan te pakken en de algehele ervaring te verfijnen.
8
Klasse

Have your say!

0 0

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

error: