Home » Review: SteelSeries Rival 3 Wireless

Review: SteelSeries Rival 3 Wireless

SteelSeries heeft een nieuwe gamingmuis uitgebracht, de Rival 3 Wireless. De muis biedt indrukwekkende specificaties, zoals de TrueMove Air optische gaming-sensor, en een batterijduur van meer dan 400 uur.

De focus ligt op functionaliteit als gamingmuis. Om dit te bereiken, moet het aan de hoogste eisen voldoen, zoals een lange batterijduur, snelle overdracht van alle bewegingen en toetsaanslagen en een ergonomisch ontwerp. Zoveel kan worden onthuld: de Rival 3 Wireless kan alle punten op een gepaste manier presenteren; sommige punten zelfs op high-end niveau.

Allereerst moet de batterijduur van maximaal 400 uur worden genoemd. Dit wordt mogelijk gemaakt door twee AAA-batterijen. Maar deze batterijen dragen ook het grootste deel van het gewicht. Mocht je hem wat lichter nodig hebben, dan is er de mogelijkheid om één accu te verwijderen. Hierdoor is het totale gewicht van de Rival 3 Wireless teruggebracht van 106 gram naar 95 gram, wat natuurlijk de levensduur van de batterij halveert.

De lange batterijduur, die vrij atypisch is voor draadloze gamingmuizen, is voornamelijk te danken aan het feit dat SteelSeries zich richt op absolute energie-efficiëntie in zijn nieuwe muis. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door de nieuw ontwikkelde Quantum 2.0 draadloze technologie van SteelSeries. Het zorgt ervoor dat alle componenten van de Rival 3 Wireless alleen van het meest essentiële vermogen worden voorzien, maar toch vol vermogen kunnen leveren.

Om het efficiënte gebruik van energie verder te reguleren, heeft SteelSeries besloten om de RGB-verlichting te verminderen. Rondom het Rival 3 draadloze muiswiel lichten alleen RGB-LED’s op om game-reacties of waarschuwingen zoals een bijna lege batterij aan te geven. Terwijl de muis in beweging is, is de verlichting uit, maar alleen op tafel gaat het muiswieltje branden, zodat je hem in het donker snel kunt vinden. De nieuwe draadloze muis is dus niet bedoeld om een ​​setup te verfraaien, maar om prestaties op het hoogste niveau te brengen.

De door PixArt ontwikkelde sensor heeft ook de energie-efficiëntie ontvangen, maar dit doet niets af aan zijn sterke prestaties. Integendeel: de SteelSeries TrueMove Air-sensor doet zijn naam eer aan. Met een resolutie van 18.000 cpi, een versnelling van 40 G en een bemonsteringsfrequentie van 1000 Hz per milliseconde houdt de sensor gelijke tred met bekabelde high-end gaming-muizen. Met een ultralage latentietijd is de SteelSeries Rival 3 Wireless ook geschikt voor snelle shooters en alle andere games waarbij elke actie per seconde telt.

De Quantum 2.0 draadloze technologie stelt de Rival 3 Wireless ook in staat om zowel draadloos als via Bluetooth te verzenden. Hoewel de transmissie te traag zou zijn voor nauwkeurig en responsief gamen, voldoet een draadloze verbinding zeker aan deze vereisten. Kenmerken van de draadloze versie van de SteelSeries Rival 3 zijn onder meer de mogelijkheid om alle bewegingen op 2,4 GHz te verzenden. Voor eenvoudig computerwerk of onderweg komt Bluetooth 5.0 goed tot zijn recht. Met een schuifregelaar aan de achterkant van de muis kun je schakelen tussen de draadloze functies.

Met de software van SteelSeries kunnen vijf profielen worden gemaakt om aan verschillende eisen te voldoen. DPI- en acceleratie- en energiebesparingsinstellingen kunnen zo individueel worden aangepast. Bovendien verandert de software automatisch de instellingen wanneer een specifieke game of software wordt gestart. Daarnaast is de Rival 3 Wireless te koppelen met PrismSync, dat verantwoordelijk is voor de RGB- verlichting van alle SteelSeries-producten.

Het matzwarte materiaal van de Rival 3 Wireless is uitsluitend het ABS-kunststofpolymeer. Dit geeft zowel robuustheid als lichtheid aan het ontwerp van de muis. De muis is exclusief ontworpen voor rechtshandige gebruikers en is ergonomisch geconstrueerd zodat de muis zowel met de vingertoppen als met de klauwhendel kan worden bediend. De gebruikelijke hoogwaardige afwerking van SteelSeries is overtuigend en de zes mechanische knoppen zijn ontworpen voor 60 miljoen klikken.

De Rival 3 Wireless is per direct verkrijgbaar voor de adviesverkoopprijs van 60 euro. Voor wat de nieuwste SteelSeries-beweging met zich meebrengt, is dat een acceptabele prijs.

 

Summary
Met de Rival 3 Wireless zet SteelSeries zich volledig in voor lichtgewicht constructie en efficiënt energieverbruik. Zonder aan prestaties in te boeten, brengt de fabrikant uit Denemarken dit perfect in de praktijk. Prestaties worden uiteindelijk bepaald door een zeer goede sensor en een draadloze verbinding met lage latentie.
9
Super

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.