Home » Nintendo neemt Next Level Games over

Nintendo neemt Next Level Games over

Next Level Games, de studio achter Luigi’s Mansion 3, is overgenomen door Nintendo.

De overname werd gedaan om Next Level Games volledig om te zetten in een first-party studio in een officiële hoedanigheid. Met het verleden van Next Level verbonden met de Nintendo-naam, zoals Luigi’s Mansion 3, Metroid Prime: Federation Force en meer, is deze overname volkomen logisch.

“De aandelen van NLG zijn momenteel volledig in handen van de eigenaren-directeuren en werknemers”, luidt de officiële verklaring over de overname. “Een aantal eigenaar-directeuren heeft onlangs vastgesteld dat de tijd rijp is voor hen om hun aandelen te verkopen, en NLG is daarom begonnen met het onderzoeken van mogelijke verkooptransacties. Voltooiing van de overname zal dienen om de beschikbaarheid van NLG-ontwikkelingsmiddelen voor Nintendo veilig te stellen, inclusief ontwikkelingsexpertise, evenals een verwachte verbetering van de ontwikkelingssnelheid en kwaliteit mogelijk maken door nauwere communicatie en uitwisseling van personeel met het ontwikkelteam van Nintendo mogelijk te maken.”

Hoewel de aankoop officieel is, zal de overname zelf pas op 1 maart van dit jaar worden afgerond. Het zal interessant zijn om te zien wat deze meer gestandaardiseerde zet zal betekenen voor het team met betrekking tot toekomstige projecten voor de steeds groter wordende en robuuste Nintendo Switch-bibliotheek.

Wat vind je hier van?

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.