Home » Zo speel je Fortnite via Xbox Cloud Gaming op iOS en Android

Zo speel je Fortnite via Xbox Cloud Gaming op iOS en Android

Je kunt Fortnite nu gratis spelen op Xbox Cloud Gaming op zowel iOS- als Android -apparaten. Lees hier hoe.

Apple heeft Fortnite uit de App Store verwijderd na een meningsverschil over hoeveel korting Apple ontving van in-game aankopen. De game is ook niet meer beschikbaar in de Google Play Store.

Dankzij de opname van de game via streaming op Xbox Cloud Gaming, kun je Fortnite nu echter spelen op iPhone of iPad met iOS en op Android-apparaten.

Zo speel je Fortnite via Xbox Cloud Gaming

Voordat we beginnen, weet dat je geen Xbox Game Pass-abonnement nodig hebt om Fortnite op Xbox Cloud Gaming te spelen, en zorg ervoor dat je de Safari-webbrowser gebruikt, zodat je Xbox Cloud Gaming kunt opslaan op je startscherm op iOS-apparaten.

Nadat je de onderstaande stappen hebt gevolgd om Fortnite op Xbox Cloud Gaming te spelen, kun je aanraakbediening of een compatibele gamepad gebruiken, zoals een Xbox Series X|S- of PS5-controller.

Stap 1: Koppel je accounts
Je moet een Epic Games-account hebben gekoppeld aan je Microsoft-account om Fortnite in Xbox Cloud Gaming te spelen door naar epicgames.com/id/login te gaan. Log in, kies vervolgens ‘Aanmelden met Xbox Live’ en voer vervolgens de Microsoft-aanmeldingsgegevens in die zijn gekoppeld aan de GamerTag waarmee je Fortnite speelt.

Stap 2: Bezoek de website
Zodra je Microsoft-account is gekoppeld aan jouw Epic Games-account, start je Safari op je mobiele apparaat en ga je naar xbox.com/play. Tik vervolgens op de lege profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm en log in op uw Microsoft-account.

Stap 3: Voeg Xbox Cloud Gaming toe aan het startscherm
Tik tijdens het gebruik van de Safari-webbrowser op de blauwe deelknop, die eruitziet als een pijl die naar boven wijst in een vierkant, scrol vervolgens omlaag en tik op ‘Toevoegen aan startscherm’. Geef tot slot de app een naam en kies ‘Toevoegen’ in de rechterbovenhoek. De Xbox Cloud Gaming-link verschijnt nu als een app op je startscherm. U kunt het nu overal naar toe verplaatsen, ook naar mappen.

Stap 4: Geniet van Fortnite
Start voor de laatste stap de opgeslagen link vanaf je startscherm. Als Fortnite niet op de hoofdpagina staat nadat je op de link hebt geklikt, tik je op het vergrootglassymbool bovenaan en zoek je naar Fortnite. Tik ten slotte op ‘Spelen’ om de game te starten en begin Fortnite op Xbox Cloud Gaming via streaming te spelen. Je hoeft stap 4 alleen uit te voeren wanneer je Fortnite op je iPhone of iPad wilt spelen

Have your say!

0 0

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CAPTCHA


Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.